Skaff deg en læringspartner, på jobb.

Læring og utvikling må være en del av arbeidshverdagen. Derfor bør du finne deg en læringspartner på jobben. 

Fokuset på læring i arbeidslivet er økende, og det er bra. Noe av det som gjenstår er at du som arbeidstaker må ta større ansvar for din egen utvikling. Dersom du har barn i skolen kjenner du nok til begrepet læringspartner. En læringspartner skal hjelpe deg og du skal hjelpe tilbake. Sammen skal dere utforske og bruke hverandre for å lære. Prinsippet er enkelt, du lærer bedre og mer når du jobber sammen med en annen.

Så hvorfor ikke gjøre det sammen på arbeidsplassen din? I arbeidslivet kan vi kalle det utviklingskollega. Det må være en kollega som har lyst å lære eller utvikle seg. For at det skal fungere må du og utviklingskollegaen ha en struktur for læringen. Sett av tid i kalenderen, kanskje 30 minutter i løpet av en uke, eller 1 time i måneden. Uansett, skap en fast vane.

IMG_0066

Hva skal dere starte med? 

Det første dere bør gjøre er å sette dere noen mål sammen om noe dere ønsker å bli bedre til. Det kan være et nytt fagområde dere ønsker å utforske eller et verktøy dere ønsker å beherske bedre. En fin måte å starte på kan være å lese samme bok eller lytte til en podcast som dere kan diskutere. Et annet godt sted å begynne kan være å besøke Ted.com der har du tilgang til tusenvis av korte tedtalks innenfor ulike fagområder.

Husk å begynne i det små (du skal ikke ta master). Jeg vil anbefale en logg (håndfast eller elektronisk) hvor du noterer egne refleksjoner rundt din egen utvikling og spørsmål du kan stille til utviklingskollegaen din. Hva lærte jeg? Er et godt spørsmål å starte refleksjon rundt.

Og forresten, bare begynn, ikke vent!

Lykke til!

Publisert av Lene Eikeland

Arbeidslivspedagogene er en blogg som drives av Lene Eikeland. Jeg har en mastergrad i pedagogikk, innen kunnskap, utdanning og læring i arbeidslivet. På denne bloggen tar jeg opp faglige problemstillinger som interesserer meg og som er relevante for dagens arbeidsliv.