Hjelp, jeg skal presentere!

Har du blitt bedt om «å lage noen slides» til et møte? Det å presentere noe på en PowerPoint er en av de mest vanlige kommunikasjonsformene i en organisasjon.

hjelp-til-data

Det kan være lurt å lage seg en god mal for denne presentasjonsformen, slik at du lett kan «lage noen slides» som er skikkelig bra!

Det enkle er ofte det beste! Så tenk på følgende:

  1. Hva er målet med presentasjonen?
  2. Hvem skal du snakke til?
  3. Hva vil du tilhørerne skal sitte igjen med etter du har snakket?

Når du lager det første lysarket (som det heter nå) så må du fortelle publikum hva målet med presentasjonen er. Velg to eller tre poenger som du vil de skal sitte igjen med når du er ferdig. Det siste lysarket ditt bør være identisk med det første, og så regner jeg med at lysarkene i mellom har vært så gode at publikumet ditt har tatt poengene.

Synes du det er vanskelig? Tør du droppe PowerPoint? Jeg skal skrive mer om hva du bør tenke på når du skal lage gode presentasjoner senere. I mellomtiden sjekk ut Nils Apelands gode råd, til hvordan du kan bli en bedre foredragsholder.

Publisert av Lene Eikeland

Arbeidslivspedagogene er en blogg som drives av Lene Eikeland. Jeg har en mastergrad i pedagogikk, innen kunnskap, utdanning og læring i arbeidslivet. På denne bloggen tar jeg opp faglige problemstillinger som interesserer meg og som er relevante for dagens arbeidsliv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s